
24. prosinec, den plný tradic. Jaké to jsou?
Štědrý den připadá na 24. prosince. Podle tradice je dnešní den posledním dnem přípravy na vánoční…
foto: Kristýna Šmoldasová
12. 07. 2020 - 12:00
Rtuť teploměrů pomalu stoupá, a tak často hledáme způsob, jak se zchladit. Proto vám tentokrát přinášíme recept na jednoduchou domácí zmrzlinu, kterou zvládnete i bez zmrzlinovače.
Ingredience:
2 banány
cca 400 g zmraženého ovoce (třeba rybízu, třešní nebo jahod)
1 kelímek smetany na šlehání, nebo zakysané smetany
a formičky na nanuky
cukr dle chuti
Postup:
Zmrzlina je velmi jednoduchá. Vytáhneme zamražené ovoce a rozmixujeme, přidáme banány a znovu spustíme mixér. Poté opatrně přimícháme našlehanou smetanu, nebo nenašlehanou :-) zakysanou smetanu a případně dosladíme podle chuti. Výhodou tohoto receptu je, že díky zmraženému ovoci můžeme zmrzlinu rovnou podávat.
Pokud chceme zmrzlinu zamrazit, aby byla kdykoli k dispozici, doporučujeme použít formičky na nanuky. Tak nemusíte zmrzlinu po vytažení z mražáku náročně porcovat.
Pokud použijete smetanu ke šlehání, bude zmrzlina jemnější a o něco sladší. Se zakysanou smetanou je naopak kyselejší a možná trochu víc osvěží. Pokud smetany vynecháte, dostanete veganskou verzi. V tom případě ale doporučujeme použít více kusů banánu.
Štědrý den připadá na 24. prosince. Podle tradice je dnešní den posledním dnem přípravy na vánoční…
Také dnes se podíváme na jeden výborný recept, který se hodí třeba k nedělnímu obědu. Jde o…
Za necelý týden zavítá už podruhé do Uherského Hradiště nejchutnější festival jídla a pití. Garden…
Počty nakažených koronavirem v posledních dnech v tuzemsku mírně stoupají, do České republiky si…
Líbil se vám recept z minulého čísla našeho tištěného vydání? Do mailu nám přistál tip na jeho…
Máte rádi posypku nebo drobenku? Někteří lidé na ni totiž přímo ujíždějí. A tak jsme těmto…