Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Díky rozvolněním 8. června budou plnější divadla i větší akce

Díky rozvolněním 8. června budou plnější divadla i větší akce
Areál letního kina v Olomouci.

foto: Archiv

03. 06. 2020 - 13:30

V pondělí 8. června přijde další vlna rozvolňování pravidel, která byla přijata v březnu, aby se zpomalilo šíření nákazy koronaviru. Od příštího pondělí budou nově povolené akce do 500 osob, zároveň budou moct v divadlech, kinech a koncertních sálech zrušit rozestupy v hledištích. O nejnovějších plánech na rozvolnění mluvil po pondělním jednání vlády ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Od pondělního data se zvýší limit pro počty návštěvníků v zoologických a botanických zahradách, mimo nezůstanou ani arboreta. Nově bude moct být 250 návštěvníků na hektar, dosavadní limit ze zvýši o stovku. Například v pražské zoo totiž k překročení současného limitu došlo už dopoledne. Od 15. června pak vláda plánuje toto nařízení zrušit úplně.
 
S úderem půlnoci z neděle na pondělí skončí také omezení pro venkovní zahrádky restaurací a rouška se nebude muset používat v prostorách bazénů. Pravidla pro relaxační prostory a dětské koutky v obchodních centrech budou v platnosti i nadále.
 
Zatím poslední velká vlna rozvolňování proběhla 25. května, odkdy se mohou konat hromadné akce ve venkovních i vnitřních prostorách s účastí nejvýše 300 osob. Všude však platí přísná hygienická a bezpečnostní pravidla.Před týdnem se veřejnosti otevřely také vnitřní prostory hradů a zámků, zoologických a botanických zahrad a 14 jeskyní provozovaných Správou jeskyní ČR. Obnovil se také provoz koupališť a bazénů, tam ale veřejnost kritizovala povinnost nosit roušku, pokud člověk není přímo v bazénu.

Další články