Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Hejtman přivítal mladé sportovce z olympiády

Hejtman přivítal mladé sportovce z olympiády

foto: Zlínský kraj

26. 02. 2020 - 10:00

Úspěšné mladé sportovce, kteří pro Zlínský kraj vybojovali medaile na lednových Hrách IX. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky v Karlovarském kraji, přijali v úterý 25. února na krajském úřadě hejtman Jiří Čunek a radní pro oblast mládeže a sportu Miroslav Kašný. Poděkovali jim za reprezentaci kraje, poblahopřáli k dosaženým výsledkům a předali ocenění i dárky.

„Měl jsem to štěstí, že jsem se zúčastnil slavnostního zahájení olympiády v Karlových Varech. Moc se mi to líbilo, připadal jsem si jako na opravdové olympiádě a měl jsem radost, že tam máme tak velké zastoupení. Gratuluji našim mladým sportovcům k dosaženým výsledkům a také děkuji jejich trenérům, kteří se jim intenzivně věnují. Často je to na úkor jejich volného času, což už dnes není úplně obvyklé a zaslouží si to naše uznání,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

„Výprava našeho kraje čítala na karlovarské olympiádě celkem 103 členů, z toho bylo 75 sportovců, 26 trenérů a také 2 vedoucí výpravy. Své zastoupení jsme měli v 11 z celkem 12 disciplín, které byly na programu her,“ sdělil Tomáš Duda z odboru školství, mládeže a sportu, který byl jedním z vedoucích výpravy. Sportovci Zlínského kraje soutěžili v těchto sportovních odvětvích: alpské lyžování, běžecké lyžování, biatlon, karate, krasobruslení, lední hokej, lyžařský orientační běh, rychlobruslení, skicross a šachy. Doprovodnou kulturní soutěží byla hra na elektronické klávesové nástroje.

Výprava Zlínského kraje vybojovala celkem 5 medailí, z toho 4 stříbrné a 1 bronzovou. Stříbrné medaile získali v biatlonu Štěpán Palla ve sprintu na 4 km volně (kategorie Mladší chlapci) a rovněž štafeta na 3 x 2 km volně ve složení Jakub Balcar, Pavel Kovář a Štěpán Palla (kategorie Mladší chlapci). Další dvě stříbrné přidali v krasobruslení Barbora Tykalová (kategorie Mladší dívky) a Jakub Tykal (kategorie Mladší chlapci). Sbírku cenných kovů doplnilo ziskem bronzu družstvo šachistů ve složení Vlastimil Babula, Michal Černý, Bayarjavkhlan Delgerdalai a Marie Vaňková.

Olympiáda dětí a mládeže je projektem Českého olympijského výboru, který si pro spolupráci s pořádáním her vybírá jednotlivé kraje. Zlínský kraj se na mládežnických olympiádách podílí již od samého začátku v roce 2003. Zabezpečuje organizaci krajské výpravy, její dopravu, ubytování či sportovní oblečení pro její členy. Hned dvakrát Zlínský kraj olympiádu také sám hostil – v roce 2008 zimní a v roce 2013 letní.

Další články