Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Hejtmanství podpoří údržbu lyžařských běžeckých tras

Hejtmanství podpoří údržbu lyžařských běžeckých tras

foto: Pixabay

10. 01. 2020 - 15:00

Ke zkvalitnění podmínek pro běžecké lyžování v regionu přispěje také v příštím roce Zlínský kraj. Již počtvrté finančně podpoří ty, kdo se starají o strojovou údržbu běžeckých tras. Ve svém dotačním programu, který v pondělí schválili radní, má pro ně připraveno 800 tisíc korun.

„V našem kraji máme řadu atraktivních lyžařských tras. Aby dobře sloužily, je třeba se o ně pravidelně starat. Často však jde o poměrně nákladnou činnost, proto jsme se ji rozhodli opět finančně podpořit. O tyto dotace je mezi žadateli zájem, například v letošním roce jsme podpořili úpravu celkem 266 kilometrů běžeckých tras," sdělil radní Zlínského kraje Jan Pijáček, zodpovědný za cestovní ruch.

Dotace v rozmezí od 40 tisíc do 180 tisíc korun mohou získat právnické osoby a také podnikající fyzické osoby. Využít je mohou k zajištění strojové úpravy lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji a dále také Vršatecké magistrály (Brumov-Bylnice – Vršatec) a trasy Kasárna – Kohútka, které z části vedou mimo území kraje. Podmínkou je, že bude zajištěno sledování sněžných vozidel pomocí GPS zařízení.

Společně s formulářem žádosti bude program 20. prosince 2019 zveřejněn na úřední desce a na webu Zlínského kraje. Příjem a registrace žádostí o podporu bude probíhat od 23. ledna do 14. února 2020. O přidělení podpory rozhodnou Rada a Zastupitelstvo Zlínského kraje v březnu a dubnu 2020.

Zlínský kraj údržbu lyžařských běžeckých tras podporuje od roku 2017, celkově na ni již přispěl částkou 1,415 milionu korun.

Další články