Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Kraj má 160 milionů korun na další kotlíkové dotace

Kraj má 160 milionů korun na další kotlíkové dotace

30. 05. 2019 - 14:00

Zlínský kraj v současné době připravuje další výzvu o takzvané kotlíkové dotace zaměřené na výměnu kotlů na pevná paliva v domácnostech za ekologičtější způsoby vytápění. Využije pro ně necelých 160 milionů korun, které dostal od Ministerstva životního prostředí. O dotace si budou moct žadatelé říct v rámci Programu výměny zdrojů tepla v domácnostech Zlínského kraje III.

„Tento program vyhlásíme 10. září 2019, elektronický příjem žádostí o poskytnutí dotace pak zahájíme 15. října 2019 od 8:00 hodin, a to prostřednictvím aplikace dostupné na adrese www.kr-zlinsky.cz/kotliky. Nejpozději do 10 kalendářních dnů od odeslání elektronického formuláře bude žadatel povinen doručit žádost o dotaci na krajský úřad také v listinné podobě,“ informoval radní Zlínského kraje Jan Pijáček, zodpovědný za řízení dotačních programů.

A na co všechno se budou dát dotace využít? Bude možnost utratit peníze na výměnu stávajícího kotle na pevná paliva s ručním přikládáním za kotel na biomasu, plynový kondenzační kotel nebo tepelné čerpadlo. 

Podrobnější informace k celému programu najdou zájemci na adrese www.kr-zlinsky.cz/kotliky a pokud máte nějaké dotazy, stačí napsal na e-mail kotliky@kr-zlinsky.cz.

Další články