Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Mají být hotové letos Kraj schválil investice do školních hřišť za 14 milionů

Kraj schválil investice do školních hřišť za 14 milionů

foto: Pixabay

03. 09. 2019 - 15:00

Rekonstrukci školního hřiště na Základní škole Zlín, Mostní a vybudování zázemí pro hřiště na Střední průmyslové škole a Obchodní akademii Uherský Brod schválili krajští radní. Obě akce dohromady vyjdou na více než 14 milionů korun.

„Obě bychom je měli stihnout ještě do konce letošního roku. Díky nim budou hřiště splňovat současné provozní, bezpečnostní i hygienické předpisy,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

Na Základní škole Zlín, Mostní bude odstraněn havarijní stav školního hřiště. Povrch hřiště je rozpraskaný a nerovný. V rámci rekonstrukce bude stávající prostor nově uspořádán tak, aby kromě nového sportoviště pro míčové hry a atletiku vzniklo i deset nových parkovacích stání pro zaměstnance a návštěvníky školy. Stávající čtyři stání před vstupem do školy neodpovídají předpisům ani potřebám školy. Náklady dosáhnou 10,367 milionu korun.

Na Střední průmyslové škole a Obchodní akademii Uherský Brod bude vybudováno zázemí, konkrétně šatny a sociální zařízení, ke školnímu hřišti, které bylo dokončeno již v roce 2016. Zázemí vznikne přístavbou ke stávající jednopodlažní budově sportovní haly. Náklady jsou vyčísleny na 3,843 milionu korun.

Další články