Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Sjel s autem pod vlak

Sjel s autem pod vlak

05. 04. 2019 - 11:03

Během včerejšího odpoledne došlo v Huslenkách ke střetu auta a vlaku v prostoru železničního přejezdu. Řidič auta utrpěl lehká zranění, ve vlaku nebyl zraněný nikdo.

Škoda přesáhla 200 tisíc korun. „Dvacetiletý muž ze Vsetínska včera krátce pod druhé hodině odpoledne jel s osobním autem Honda obcí Huslenky. Blížil se k železničnímu přejezdu. Na železniční přejezd vjel, i když zabezpečovací zařízení přejezdu blikalo červeně a dávalo akustické signály. K přejezdu se blížila i osobní vlaková souprava ze směru od Vsetína. Došlo ke střetu vlaku a osobáku. Přední část vlaku narazila do zadní části auta. Vlak auto zachytil, několik metrů tlačil a nakonec auto zůstalo zaklíněno mezi vlakem a zábradlím železničního mostku,“ vysvětlil mluvčí policie Vladislav Malcharczik.
Při dopravní nehodě byl lehce zraněn řidič osobního auta. Ve vlaku nebyl zraněn nikdo ani z obsluhy ani z šesti desítek cestujících. Policisté provedli dechové zkoušky u řidiče i strojvůdce. Obě byly negativní. Škoda na vozidle činí šedesát tisíc korun, na vlaku je to sto padesát tisíc korun a na dalším zařízení dráhy dvacet tisíc korun.
Po dobu vyšetřování byl provoz na trati zastaven. K obnově provozu došlo před šestou hodinou večer. Policisté a kriminalisté nadále zjišťují okolnosti této události.

Další články