Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Olympiáda dětí a mládeže Sportovci Zlínského kraje přivezli z olympiády 46 medailí

Sportovci Zlínského kraje přivezli z olympiády 46 medailí

01. 07. 2019 - 10:33

Ve čtvrtek 27. června byla slavnostním medailovým ceremoniálem ukončena několikadenní Letní olympiáda dětí a mládeže 2019 konaná v Liberci. Zlínský kraj se v celkovém pořadí umístil na šestém místě s počtem 13 zlatých, 9 stříbrných a 24 bronzových medailí.

„To, co všichni víme, se prokázalo. Zlínský kraj má výborné mladé sportovce. Olympiáda pro děti a mládež je tak skvělý způsob, jak naši mládež podnítit k aktivitě, která vede k soupeření mladých mezi sebou, a dosažení ještě lepších sportovních výsledků, díky nimž pak mohou být příkladem ostatním“, ocenil Jiří Čunek, hejtman Zlínského kraje.

V 19 sportech a 65 disciplínách poměřilo své síly celkem 3 399 účastníků z celé republiky. Zlínský kraj jelo do Liberce reprezentovat 246 mladých sportovců.

„Olympiáda dětí a mládeže má dva důležité aspekty, první směřuje k mladým sportovcům, olympiáda je pro ně obrovskou motivací, a to nejen pro sportovce, kteří se jí přímo účastní. Druhým je snaha do olympiády zapojovat svazy, aktivně se například podílí více než 600 trenérů napříč republikou. Český sport se na této akci učí vzájemně fungovat a myslím si, že toto může českému sportu hodně pomoci,“ uvedl místopředseda Českého olympijského výboru Filip Šuman.

V průběhu olympiády, která byla zahájena v neděli 23. června, nabídl Liberec bohatý doprovodný program od hudebních produkcí po jízdu na paddle boardu, týmovou plavbu v dračí lodi, lezeckou stěnu a mnoho dalších aktivit.

Zimní olympiáda v roce 2020 se bude konat v Karlovarském kraji, který je posledním ze všech krajů republiky v pořádání několikadenních sportovních her.

Další články