Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Barum rally Ve Zlatém jablku jsou k vidění vozy Rally Star Historic

Ve Zlatém jablku jsou k vidění vozy Rally Star Historic

foto: Zlínský kraj

06. 08. 2019 - 10:34

Výstava závodních aut ve Zlatém jablku prochází první obměnou. Dva týdny před začátkem 49. ročníku Barum Czech Rally Zlín se zde představují vozy z 80. a 90. let, které avizují závod Star Rally Historic. Otevírá se také fan shop se vstupenkami a suvenýry. Program doplňuje soutěž o atraktivní ceny spojené s Barumkou.

Doprovodná výstava, která k blížící se Barum Rally probíhá v obchodním a zábavním centru Zlaté jablko, pokročila k novějším exponátům. Až do 11. srpna zde parkují tři automobily ze soutěže Star Rally Historic, v níž závodí vozy vyrobené do roku 1996.

Zastupují je německé značky BMW a Mercedes-Benz a český prototyp MTX. K vidění budou opět týden, poté je už nahradí soudobé závodní speciály,“ uvedl ředitel Zlatého jablka Jiří Kratochvíl. 

BMW 318 iS, model E30 z roku 1990, má za sebou například náročnou Maroc Historic Rally 2019 s první českou posádkou Jaroslavem Petráskem a Radkem Marešem. Ta zde v nabité konkurenci obsadila 27. místo. Mercedes-Benz 500 SLC patří zlínskému závodníkovi Aleši Máčalovi. Jezdec se Star Rally Historic účastní už od roku 2008, kdy proběhl první ročník závodu.

Českou výrobu reprezentuje na výstavě vůz MTX 160 RS. Jedná se o prototyp vyvinutý v Metalexu ve spolupráci s JZD Agroteam Slušovice v roce 1983. Vyrobeny byly pouze 3 kusy, základem se stala karoserie Škody Garde a motor z Lady 1600.

Expozici vozidel doplní informační panely a videoprojekce, které se budou věnovat dění z předchozích ročníků Barum Czech Rally Zlín. K historii Barumky se váže i připravená soutěž, ve které se hraje o opravdu zajímavé ceny ze zážitkového programu – spolujízdu v závodním speciálu se zkušeným pilotem, let vrtulníkem nad rychlostní zkouškou, VIP balíčky a permanentky na rally.

Permanentky a upomínkové předměty s motivem rally lze také zakoupit ve stánku v přízemí Zlatého jablka, otevřený je denně od 10 do 19 hodin.

Další články