Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

Zlínský patriot Lapčík pomáhá rodinám v kraji

Zlínský patriot Lapčík pomáhá rodinám v kraji

foto: Archiv

04. 05. 2020 - 11:46

Více než tisíc dětí se dočká celkové podpory v milionech korun díky pomoci zlínského patriota Radomíra Lapčíka. Rodák ze Zlínská se na podporu rodin s postiženými dětmi zaměřuje dlouhodobě přes svůj nadační fond Credo. V rámci něj v koronavirové krizi založil program NAVZDORY. Cílem programu je pomoct zmírnit dopady koronavirové pandemie matkám samoživitelkám a rodinám s postiženými dětmi ve Zlínském kraji.

Celý život obdivuji, jak rodiny s hendikepovanými dětmi zvládají mnohdy nelehké situace, a uvědomuji si, jak je pro ně život náročný. Nyní je situace ještě složitější a pomoc druhých potřebují takové rodiny víc než kdy předtím. O jejich současných potřebách vím hodně informací skrze naši koordinátorku Michaelu Strakovou, a proto jsme program NAVZDORY spustili nejrychleji, jak to šlo. Má za cíl pomoci zvláště těm, kdo jsou na výchovu a zajištění potřeb svých dětí sami nebo pečují o zdravotně postižené dítě,“ uvádí Radomír Lapčík, který věnuje potřebným celkem deset milionů korun. „Některé rodiny již finanční pomoc obdrželi a měli z příspěvku upřímnou radost. Těší mě, že jim nyní pomůžeme situaci zvládnout.“

Ať už je aktuální nouze způsobena pandemií nebo dlouhodobě špatnou finanční situací rodiny, která se teď ještě zhoršila, je snahou skrze program NAVZDORY pomoci rodičům toto náročné období překonat. „Peníze nejčastěji potřebují na nákup potravin, hygienických prostředků a nezbytných léků či zdravotních a kompenzačních pomůcek. Dovolil bych si poprosit i ostatní, ať podle svých možností druhým pomohou, i nemateriálně, toto období je náročné pro všechny,doplňuje zakladatel české banky Trinity Bank a zlínský patriot.

Koordinátorkou dárcovského programu NAVZDORY je Michaela Straková, která má mnohaleté zkušenosti s prací s rodinami a je aktivní i v Centru pro rodinu ve Zlíně. Více informací o nadačním fondu Credo a programu NAVZDORY lze nalézt na webových stránkách www.credonf.cz.

Kdo je Radomír Lapčík?
Radomír Lapčík je český podnikatel, pedagog a filantrop, zakladatel české banky Trinity Bank. Ta vzešla z Moravského Peněžního Ústavu, který působil na trhu v letech 1996 – 2018 a po zisku bankovní licence od ČNB v prosince 2018 byl k 1. 1. 2019 transformován na banku. Radomír Lapčík je taktéž zakladatelem společnosti SAB Finance, která je lídrem trhu v oblasti devizových obchodů a působí i na Slovensku či ve Velké Británii, a majitelem FCM Bank Ltd. Působící na Maltě.  Na základě svých aktivit získal ocenění Podnikatel roku Zlínského kraje pro rok 2008.

Další články