Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

IS produkce se podílí na fantasy filmu pro děti Spící město

IS produkce se podílí na fantasy filmu pro děti Spící město

foto: IS produkce

22. 06. 2020 - 07:36

Jak by vypadal svět, kde všichni rodiče spí a kde všechny děti najednou nemilosrdně musí bojovat o přežití? To je námět právě vznikajícího českého filmu pod režisérským vedením Dana Svátka.  Jedním z koproducentů je i zlínská společnost IS Produkce. Film s názvem Spící město je zároveň druhým snímkem, na jehož natáčení se IS Produkce momentálně koprodukčně podílí.

IS Produkce po koronavirové pauze naskočila do plné práce a poprvé za dobu svého fungování natáčíme hned dva filmy současně. Je to velmi složité a náročné na personální zajištění i techniku, ale zároveň je to pro nás velká výzva,“ informoval majitel IS Produkce Martin Gazda s tím, že druhým filmem vznikající v koprodukci zlínské společnosti je dokudrama o Janu Amosovi Komenském „Jako letní sníh“, který se právě točí na Zlínsku.

Natáčení dětského dobrodružného fantasy filmu Spící město pak probíhá kompletně v jižních Čechách. Oficiální první klapka padla sice 14. července 2020, ale ve skutečnosti již má filmařský tým za sebou několik předtáček. „Nemohli jsme si nechat ujít prázdné ulice Českých Budějovic v době koronavirové, což velmi konvenovalo s naším tématem spícího města,“ vysvětluje režisér Dan Svátek, který je autorem filmů Úsměvy smutných mužů nebo Stockholmský syndrom.  Tentokrát režisér na filmové plátno přenáší námět knihy Martina Vopěnky, jenž zpracovává příběh čtyř sourozenců, kteří jednoho dne zjistí, že všichni rodiče na světě na neurčitou dobu usnuli. Pro sourozence najednou začíná každodenní boj, kdy se musejí samy o sebe postarat ve zlém světě dospělých.

Do jižních Čech na natáčení zamíří i řada známých herců, například Leoš Noha, Pavla Tomicová, Petra Bučková či Tomáš Měcháček.

Producentem filmu je společnost Holiday Films, koproducentem společnost Filmworx a IS Produkce, která pak poskytuje pro natáčení filmovou techniku, doplňuje štáb a řeší produkční zajištění.

Film bude mít i svůj dobročinný přesah. Producent filmu se - ve spolupráci s konkrétními správci lesů - zavázal věnovat jednu korunu z každé prodané vstupenky na výsadbu stromů v konkrétních lokalitách. Současnému problému s lesy se totiž tvůrci věnují přímo v ději filmu. Premiéra snímku se očekává v létě 2021.

Další články