Zde může být vaše reklama.
Pondělí 29.4.
Svátek má Robert
Menu

Bude hrát už zítra Azackij je novou posilou Zlína

Azackij je novou posilou Zlína

foto: fcfastavzlin.cz

19. 07. 2019 - 07:45

Ševci dotáhli do finále příchod ukrajinského obránce Oleksandra Azatského. Ten do Zlína přichází z Baníku na roční hostování s opcí. Připraven nastoupit bude už do utkání s Olomoucí.

 

„Samozřejmě se moc těším, až si zahraji. Jsem připraven a teď to už bude jen záležet na trenérovi, kdy mě dá šanci,“ potvrzuje nová posila Zlína. „Jak jsem říkal, vše bude záležet na trenérovi, ale budu se snažit, jak to jen půjde, aby mě do utkání postavil,“ přál by si Azatskyi, který loni působil v Gruzii, kde byl z Baníku na hostování.

„Když jsem skončil sezonu v Kutaisi, tak jsem se sešel s mým manažerem a on mi řekl o variantě jít do Zlína a pak byla jednání docela rychlá, za což jsem byl moc rád,“ popisuje ukrajinský bek, jenž vysvětluje, proč si vybral právě zlínský klub. „Měl jsem několik variant, ale ve Zlíně znám nějaké hráče a ti mi řekli o něco o trenérovi a tomu, jak to tady funguje. Vše znělo hodně pozitivně, tak jsem si vybral Zlín.“

Rodák z Charkova z dvěma současnými hráči Zlína hrával v Baníku. „Znám Marka Hlinku a Tomáše Poznara,“ prozrazuje. Právě z působení ve slezském klubu ví i o něco o Zlínu. „Viděl jsem samozřejmě nějaké zápasy Zlína, když jsem hrál v Ostravě. Znám i trenéra z televize. Vím, že byl v Liberci a Příbrami. Taky se mi líbí, jakým stylem chce trenér hrát. Kombinačně, po zemi a to se mi moc líbí.“

Podrobněji ale město ještě neprozkoumal. „Snažím se věnovat hlavně fotbalu, tréninkům, ale v budoucnu si samozřejmě najdu čas a projdu si město,“ potvrzuje pětadvacetiletý fotbalista, jenž zatím bydlí na hotelu. Jeho cíl ve Zlíně je jasný. „Samozřejmě chci hrávat v základu a co nejvíce pomoct týmu,“ říká nová posila.

Další články