Zde může být vaše reklama.
Úterý 23.4.
Svátek má Vojtěch
Menu

Poprvé na Moravě Csaplár: Nabídka Zlína byla nejzajímavější

Csaplár: Nabídka Zlína byla nejzajímavější

03. 06. 2019 - 18:41

Novým zlínským koučem A týmu se oficiálně stal Josef Csaplár. Jaké jsou jeho první dojmy, plány a co si myslí o současném kádru? To vše prozradil v rozhovoru, který přinesl klubový web Ševců.

Jaké jsou první pocity po podpisu?
Pocity jsou pozitivní. Připomíná mi to kdysi můj příchod do Liberce. Postavením klubu a v kombinaci se zázemím mi to vrací vzpomínky na Liberec. Mám z toho dobré pocity, jako by to bylo znamení. Něco symbolického.

Vnímáte to jako krok kupředu oproti Příbrami?
Určitě to vnímám jako krok dopředu, na který se těším.

Kdy proběhl první kontakt?
To si už ani nepamatuji. Proběhlo to někdy okolo zápasu se Slavií, ale bavili jsme se spíš v obecné rovině, protože v té době měl Zlín stále trenéra Pivarníka.

Stihl jste si udělat přehled změn?
Na prvním místě bych měl poznat prostředí co možná nejlépe, zmapovat si situaci a až teprve pak se pouštět do nějakých změn, budou-li nutné. Možná by to chtělo některé věci změnit, myslím si, že to může být i jeden z důvodů, proč mě Zlín angažoval a chtěl něco změnit či dělat jinak. To doufám, že bych mohl splnit, ale všechno je to krok za krokem.

Znáte osobně někoho z kabiny?
Osobně neznám, nicméně hráče znám ze hřiště. Známe se, víme o sobě, hráli jsme proti Zlínu, takže potkali jsme se v zápasech. Že bych se osobně s někým setkal, nebo znal, to si neuvědomuji.

Jak se těšíte na Moravu?
Hodnotím to jako pozitivní krok. Znovu říkám, je to takové to těšení, očekávání. V okamžiku, kdy milujete fotbal, tak moc neřešíte, kde trénujete. Já jsem trénoval v Polsku, Emirátech, Německu. Pracoval jsem pro Everton, Liverpool, Wislu Krakov. Na Moravě jsem ještě nepůsobil, takže to pro mě bude zajímavé. Těším se, že poznám nové lidi, ale hlavně bych rád tomu klubu něco přinesl a něčím se taky od toho klubu, města či kraje obohatil. Není to jen o tom, že přijdu, něco změním a přinesu, ale taky bych se rád něčím obohatil.

Sledoval jste cestu Zlína nadstavbovou částí?
S Boleslaví jsem byl na obou zápasech, viděl jsem zápasy s Olomoucí, těch utkání Zlína jsem viděl hodně. Souvisí to s tím, že potřebuji získat co nejvíce informací a vstřebávat je co nejrychleji, protože příprava i soutěž začíná brzo.

Co jste viděl?
Viděl jsem věci pozitivní i negativní. Co jsem potřeboval vidět, to jsem viděl. Říkat ovšem, že to bylo takové nebo makové, k tomu se těžce vyjadřuje. Bylo sympatické vidět Zlín, že se dostal přes Olomouc.

Jak to bude s realizačním týmem?
Zůstává ten současný zlínský. Spolupráce by měla být úzká i s trenéry mládeže či juniorky. Žádné změny by se zatím konat neměly.

Byly ve hře ještě nějaké jiné nabídky?
Nabídky jsem měl. Byly nějaké možnosti hned poté, co jsem skončil v Příbrami. Ať to bylo tady, nebo ze zahraničí v Polsku nebo na Slovensku apod., tahle nabídka Zlína mi ale připadala nejzajímavější. Byla konkrétní. Když jsme se poté bavili dál po odvolání trenéra Pivarníka, tak tam už jsme se bavili hodně konkrétně a bylo to nejdál. Když už ty jednání pokročily natolik daleko, tak jsem nechtěl uhýbat z cesty a spekulovat. Chtěl jsem dodržet seriózní přístup.

Sledoval jste zápasy Zlína i dřív, než Vás kontaktoval? Jak jste jej vnímal?
Je to moje práce. Mojí prací je sledovat ty týmy a hráče, proti kterým hrajeme.

Stačil jste se porozhlédnout po Zlíně?
Nějaký prostor k tomu byl. Zlín na mě zapůsobil jako pěkné město. Viděl jsem už i nějaké tréninkové prostory, bavili jsme se o tom, co bychom chtěli vylepšit, změnit, nebo zachovat.

Další články