Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

MOL Cup Finálový duel naplánován na 1. července

Finálový duel naplánován na 1. července

foto: fotbal.cz

18. 05. 2020 - 15:00

Termín finále letošního ročníku MOL Cupu, tedy domácí pohárové soutěže, bylo nově stanoveno na středu 1. července. Oficiálním termínem pro odehrání semifinálových duelů, v nichž se poměří AC Sparta Praha s FC Viktoria Plzeň a SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec, je středa 17. června. Uvedl to oficiální server Fotbalové asociace České republiky (FAČR).

Fotbalová asociace České republiky, která je řídícím orgánem MOL Cupu, stanovila tyto termíny poté, co Ligová fotbalová asociace v úterý 12. května rozhodla o opětovném rozehrání obou domácích profesionálních soutěží (FORTUNA:LIGA a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA) počínaje 23. květnem a utkáním FK Teplice – FC Slovan Liberec.

Termínové listiny MOL Cupu i obou zmíněných soutěží doznaly zásadních změn kvůli pandemii koronaviru, kvůli níž musely být odloženy či zrušeny veškeré sportovní akce v České republice i zahraničí.

Původním termínem pro odehrání finále MOL Cupu byla středa 20. května.

„Pevně věříme, že jubilejní šedesátý ročník domácí pohárové soutěže, bude opravdu dohrán na fotbalovém hřišti a my jako pořadatel uděláme naprosté maximum, aby se tak opravdu stalo. Do konce soutěže zbývají odehrát tři zápasy a další vývoj nám snad bude nakloněn. Pohár i ligové soutěže jsou letos vzhledem k opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru zásadně poznamenány změnami v termínových listinách, ale to nejhorší je snad již za námi a soutěže, které zatím nebyly ukončeny, dokážeme zkompletovat sportovní cestou,“ řekl Martin Malík, předseda FAČR.

Dále platí skutečnost, že finálový duel MOL Cupu se uskuteční na hřišti týmu, který je k hracímu dni semifinále (17. červnu) na horším umístění v nejvyšší soutěži.

V souvislosti s pandemií koronaviru bylo formálně rozhodnuto také o zrušení utkání Česko-slovenského Superpoháru mezi vítězi české a slovenské pohárové soutěže. Ten se měl původně uskutečnit právě 1. července.

Další články