Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Body z venku Fotbalisté SK Sigma zvítězili ve Zlíně

Fotbalisté SK Sigma zvítězili ve Zlíně

foto: Petr Pelíšek

21. 08. 2021 - 17:46

V 5. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc moravské derby ve Zlíně. A povedlo se jim, za čtyři vstřelené branky získali všechny tři body.

V olomoucké sestavě scházeli marodi Jakub Yunis, Lukáš Greššák, Roman Hubník, Vít Beneš a Radek Látal. V nominaci scházeli Martin Nešpor, Michal Vepřek, Jáchym Šíp a Patrik Slaměna. Ve srovnání s předchozím kolem udělal trenér Václav Jílek jisté změny v sestavě – v základu nebyli Sedlák a Hála, místo nich hráli Daněk a Zifčák.

Hned první akce Sigmy byla zajímavá. Matoušek donutil vybíhajícího brankáře Rakovana k ne zrovna dobrému odkopu. Míč dostal González, ale z úhlu prázdnou bránu minul. Ve 2. minutě kopali Hanáci první roh v zápase. Ale ten skončil nepochopitelným odpískáním útočného faulu. Další přišel o tři minuty později. A hned po něm další. Ovšem bez nebezpečí pro domácí. Jinak začátek patřil Sigmě, Zlínským míč moc nepůjčovala. Jenže nějakou větší šanci, tu si hosté v úvodní čtvrthodince vytvořit nedokázali. Zlín zahrozil hned z první povedené akce. V 19. minutě ale hosté přežili střelu Vraštila i dorážku Fantiše. Ve 22.minutě měla Sigma výhodu přímého volného kopu, ale ten poslal González jen do zdi. O pět minut později šla Sigma do vedení, ale pro ofsajd gól Matouška sudí neuznali. Takže to bylo pořád nula k nule. Změnit to mohl Matoušek, ale hlavičkoval jen do míst, kde byl nachystaný brankář. Ve 32.minutě měli další šanci domácí, Dramé o metr přestřelil pravou šibenici. Vzápětí byl v tutové pozici Poznar, ale Macík situaci se svými kolegy vyřešil. A ve 34. minutě šla Sigma do vedení. Pravačkou se krásné trefil Zifčák, v této sezoně skóroval potřetí. Ve 38. minutě vystřelil zdálky Matoušek, brankář Rakovan míč zkrotil nadvakrát na poslední chvíli před dotírajícím Růskem. Z další akce přišla standardka pro Sigmu za faul pro skvěle hrajícího Matouška. Ale Zmrzlý trefil jen do zdi. A tak skončila první půlka vedení hostů.

Druhá půlka začala dvěma rohovými kopy Zlína. Ten druhý skončil faulem na Růska, ale nepískalo se nic, naopak rozhodčí Julínek dal domácím další roh. Ovšem ani z jednoho nebylo nějaké ohrožení brány. V 51. minutě ale znovu udeřila Sigma. Zifčák přihrál po akci na levém křídle Daňkovi, který zkušeně zakončil o levou tyčku, a bylo to dva nula pro Sigmu. Gól ještě nepochopitelně zkoumal VAR, ale nezbývalo mu, než vedené Sigmy o dvě branky potvrdit. V 56. minutě bylo sníženo. Rozhodčí Julínek nepochopitelně neodpískal faul na Jemelku a Hrubý prostřelil Macíka. A hned po rozehrání se z tutové pozice naštěstí pro Sigmu netrefil Poznar. Následovaly dva rohy Sigmy, ale bez efektu v podobě nějakého ohrožení zlínského brankáře Rakovana. Po hodně hry trenér Jílek střídal, ze hry šli Daněk a González, na plac Sedlák a Vaněček. Hra ale byla v této fázi utkání hodně rozháraná, do šancí se nedostával ani jeden z týmů. Osmnáct minut před koncem hosté zase střídali, za Zifčáka s Matouškem šli hrát Hála a Zahradníček. A v 79.minutě právě jejich spolupráce vedla ke třetí olomoucké brance. Zahradníček vedle vlastní šestnáctky získal míč, utekl směrem vpřed, famózním pasem vyslal do tutovky Hálu, který trefil parádně k pravé tyčce. Když dal pět minut před koncem čtvrtou branku parádní střelou zpoza šestnáctky Vaněček, bylo definitivně hotovo.

FC Fastav Zlín – SK Sigma Olomouc 1:4 (0:1)

Branky: 56. Hrubý - 34. Zifčák, 51. Daněk, 79. Hála, 85. Vaněček. Rozhodčí: Julínek – Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Vraštil, Conde, Hlinka – Breite. Diváci: 2843.

Zlín: Rakovan – Fillo, Procházka, Kolář, Vraštil – Reiter (46. Hrubý), Hlinka, Conde (81. Janetzký), Dramé, Fantiš (80. Čanturišvili) – Poznar. Trenér Marek Kalivoda.
SK Sigma: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý – Jakub Matoušek (74. Zahradníček), Breite, González (63. Sedlák), Daněk (63. Vaněček) – Zifčák (74. Hála), Růsek (83. Vepřek). Trenér Václav Jílek.

Další články