Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Nákaza v MFK Karviná LFA odložila sobotní zápasy skupiny o záchranu

LFA odložila sobotní zápasy skupiny o záchranu

foto: Petr Pelíšek

02. 07. 2020 - 14:27

Ligová fotbalová asociace (LFA) obdržela informaci, že v klubu MFK Karviná se potvrdilo několik pozitivních nálezů na přítomnost viru SARS-CoV-2. Informaci jako první přinesl již včera večer ve své internetové verzi deník Sport.

„Vzhledem k dalšímu postupu probíhajícího hygienického šetření byla proto na neurčito odložena všechna tři utkání skupiny o záchranu, která bylo naplánována na tuto sobotu. Nebude se hrát nejen ve Zlíně, kam měla přijet právě Karviná, ale z důvodu zachování regulérnosti soutěže jsou na neurčito odloženy také zápasy Opava – Olomouc i Příbram – Teplice. Zbývající duely o nadcházejícím víkendu ohroženy nejsou a zápasy skupiny o titul stejně jako první finále skupiny o Evropu se uskuteční ve svých stanovených termínech,“ píše se na webu Ligové fotbalové asociace.

Vedení LFA bude v součinnosti s klubem hledat řešení kompletního dohrání soutěžního ročníku, což i nadále zůstává hlavním cílem vedení soutěže. O dalších krocích bude LFA i klub informovat až ve chvíli, kdy bude znám další výsledek šetření příslušné hygienické stanice.

„Na základě testování hráčů MFK Karviná na přítomnost koronaviru (onemocnění COVID-19) byla zjištěna nákaza několika hráčů,“ píše MFK Karviná v tiskové zprávě na svém webu. „Klub momentálně čeká na pokyny Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě, kterými se bude následně řídit. V současné době proto nebude mediím poskytovat žádná vyjádření, a to až do doby obdržení pokynů z Krajské hygienické stanice,“ dodal slezský klub.

Podle informací isport.cz je pozitivně testovaných v karvinském klubu sedm.

Další články