Zde může být vaše reklama.
Sobota 27.4.
Svátek má Jaroslav
Menu

Berani za tři body Mora nestačila na Zlín a klesá tabulkou

Mora nestačila na Zlín a klesá tabulkou

foto: Petr Pelíšek

01. 11. 2019 - 23:27

Hokejisté HC Olomouc hráli doma v 16. kole extraligy proti Zlínu. Duel se Kohoutům nepovedl, prohráli o dvě branky a je to jejich šestá domácí porážky v řadě. Hosté rozhodli o výhře skvělou třetí třetinou.

Podobně jako v utkání s Vítkovicemi se zdálo, že Olomouc zabere, ale nestalo se tak. Znovu jí utekl závěr, ve třetí třetině inkasovala od Zlína hned čtyři góly, padla podeváté z posledních deseti utkání a v tabulce klesla až na dvanáctou příčku za Litvínov či Kladno. Berani se jí navíc i díky třem bodům Bedřicha Köhlera přiblížili na bod. Pod taktovkou kouče Roberta Svobody jim to jde, vytěžili už deset bodů.

„Dvě třetiny byly z naší strany solidní, bohužel poté přišel kolaps, který začal už při prvním střídání. Asi bychom se měli všichni zamyslet nad celkovou prací ve třetí třetině, jelikož je to minimálně druhý zápas, a to si nemůžeme dovolit. Jednak vůči sobě, ale hlavně vůči fanouškům," řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

 „Zápas se mi hodnotí dobře, nicméně musím říct, že jsme byli třičtvrtě utkání horším týmem. Jen díky třetí třetině si odvážíme tři body. Do konce druhé dvacetiminutovky nás Olomouc tlačila, vyhrávala osobní souboje, a tak jsme si v kabině řekli, že se to musí zlomit. Naštěstí to vyšlo," uvedl trenér Zlína Martin Hamrlík.

HC Olomouc – Zlín 3:5 (1:1, 1:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 11. Kolouch, 33. Irgl (P. Musil, Škůrek), 59. Olesz (Ondrušek, Jaroměřský) – 3. Köhler (Honejsek), 42. Claireaux (Köhler), 46. Köhler, 50. Nosek, 56. Herman (Šlahař). Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Hynek, Klouček. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 4376.

HC Olomouc: Lukáš – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Klimek, Musil, Tomeček – Burian, Nahodil, Irgl – Olesz, Kolouch, Skladaný – Vodný, Handl, Hecl. Trenér Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Zlín: Čiliak – Freibergs, Ferenc, Řezníček, Nosek, Gazda, Žižka, Buchta – Kubiš, Sedláček, Ondráček – Köhler, Claireaux, Honejsek – Herman, Jeglič, Šlahař – Popelka, Fryšara, Navrátil. Trenér Robert Svoboda.

Další články