Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Další odklad zápasů? Opava prý míří do karantény, ligu asi nedohrají

Opava prý míří do karantény, ligu asi nedohrají

foto: Petr Pelíšek

23. 07. 2020 - 13:45

Šaráda pokračuje. Fotbalová FORTUNA:LIGA nejspíš, tedy její skupina o záchranu, zůstane nedohraná. V mediích se objevila informace, že jeden z hráčů SFC Opava je nakažen koronavirem a klub tak musí do karantény. To vše pár hodin před výkopem dnešních zápasů 4. kola záchranářské skupiny.

"Měli hrát, mají smůlu," uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice v Ostravě Pavla Svrčinová po jednání Bezpečnostní rady Moravskoslezského kraje, informuje o tom server sport.cz. "Všichni (hráči Opavy) musí jít do karantény, všichni na testy. Objednáváme je na testy, pak budou 14 dní v karanténě, potom půjdou znovu na testy. Také nařizujeme dezinfekci celého stadionu včetně masáží, rehabilitací, šaten," podotkla Svrčinová. Podle ní začal mít nejmenovaný hráč Opavy zdravotní problémy v úterý nebo ve středu, do té doby trénoval s týmem.

„Slezský FC postupuje dle manuálu Ligové fotbalové asociace. Stále čekáme na oficiální potvrzení Krajské hygienické stanice v Ostravě, do té doby se nebudeme k ničemu vyjadřovat,“ píše se ve vyjádření na webu SFC Opava.

V Opavě měla dnes hrát Sigma Olomouc. Také tento klub zatím nic nekomentuje. „Prozatím nevíme, zdali se dnešní i nedělní zápasy Skupiny o Evropu budou dohrávat či nikoliv. V tuto chvíli čekáme na bližší informace a pokyny ze strany LFA. Do té doby nebudeme nic komentovat. O dalším stavu Vás budu informovat, jakmile budeme vědět více,“ píše se v emailu, který Sigma zaslala médiím.

Pokud se liga nedohraje, nikdo z ní nebude sestupovat. A v nové sezoně bude mít osmnáct členů, nováčky budou Pardubice a Brno.

Další články