Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Rozhodl Kolář Zlín si poradil doma s Olomouci

Zlín si poradil doma s Olomouci

foto: Petr Pelíšek

09. 11. 2019 - 16:20

Druhou část základní části FORTUNA:LIY rozehráli fotbalisté SK Sigma Olomouc ve Zlíně. Hanáci měli nad Ševci celé utkání herní převahu, ale ze hry jim domácí mnoho vyložených šancí nedovolili. Sigma tak čeká na vítězství už sedm zápasů. Zlín v lize zvítězil po devíti utkáních.

Zápas se od prvních minut vyvíjel pod výraznou taktovkou hostujícího týmu. Jeho hráči byli rychlejší, lépe kombinovali a vytvořili si územní převahu. Už ve 2. minutě pálil Houska do zdi z přímého kopu, Gonzálezovu střelu vyrazil Rakovan a Plškovu příležitost zblokovala přetížená zlínská obrana. Do vyložené šance ale domácí defenziva Hanáky nepustila. Ševci se částečně probrali v polovině prvního dějství. Poznar pálil nad, pak Čanturišviliho střelu zblokoval Beneš a Kolářova hlavička mířila těsně vedle.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. Sigma byla akčnější, nápaditější, častěji na míčí, jenže dostat se do nějakého dobrého zakončení, to byl neřešitelný problém. Houskovu střelu vyrazil Rakovan a domácí gólman se stal hrdinou okamžiku i v 59. minutě, kdy vytáhl střelu Gonzáleze na roh. V závěru zápasu opět přidal na obrátkách Zlín. Velkou šanci měl na straně hostí Houska a poté domácí Podio trefil tyčku. Dvě minuty před koncem rozhodl Kolář. Přibližně z 13 metrů trefil přesně propadnutý centr z přímého kopu.

"Je to zklamání. Budu se opakovat, zase jsme dostali gól v závěru, byť jsem hráče upozorňoval, že zápas může rozhodnout jedna jediná situace. V první půli jsme opticky hráli, byli jsme lepší, ale nedostali jsme se do šance. Chyběla nám finální fáze. Po přestávce jsme zase měli příležitosti, ale nic jsme nedali. Musím být proto hodně kritický. Nevyužili jsme ani řadu standardních situací, nic jsme si z nich nevytvořili. V závěru jsme zase podcenili jednu situaci a zase jsme na to doplatili. Pokud mužstvo nemá charakter, bude se muset obměnit. To není jen otázka po dnešním zápase," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

"Nevstoupili jsme do utkání dobře. Soupeř hodně kombinoval, vlastní pasivitou jsem pustili Olomouc do hry a museli jsme být rádi, že jsme nedostali gól. Ve druhé půli přišlo oživení, začali jsme si vytvářet brankové příležitosti. Dočkali jsme se až na konci, jsou to cenné body, na které jsme dlouho čekali. O Kolářovi jsme nepochybovali. Je s námi přes tři měsíce, padla na něj první volba, dobře se ukázal už v pohárovém zápase v Mladé Boleslavi. Nepanikařil, je klidný na míči, dokáže dobře rozehrát a jeho gól byl výsledkem jeho herního pojetí," řekl trenér Zlína Jan Kameník.

FC Fastav Zlín – SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 88. Kolář. Rozhodčí: Orel – Hájek, Kříž. ŽK: Zmrzlý. Diváci: 3081.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Buchta, Kolář – Matejov, Folprecht (72. Džafič), Podio, Bartošák – Poznar, Wágner (66. Železník), Čanturišvili. Trenér Jan Kameník.
SK Sigma: Buchta – Hála (80. Zahradníček), Zima, Beneš, Jemelka –González (72. Texl), Houska, Zmrzlý, Plšek (57. Chytil), Falta – Yunis. Trenér Radoslav Látal.

Další články