Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Už podruhé Koncert Musica cordis/hudbou k srdci zazněl na Hostýně

Koncert Musica cordis/hudbou k srdci zazněl na Hostýně

02. 07. 2019 - 10:57

Mezinárodní projekt o poselství spojení hodnot křesťanského odkazu, kultury, lidské důstojnosti a sounáležitosti pokračuje. V pořadí druhý koncert z cyklu Musica cordis/hudbou k srdci se uskutečnil v sobotu 29. června na Sv. Hostýně. Další koncert se odehraje na Velehradě v sobotu 6. července.

Tímto koncertem měli posluchači opět možnost společně prožít mimořádné umělecké setkání, které stejně jako všechna ostatní spojují hudbou a slovem významné poutní místa s cyrilometodějskou tradicí. Skalné sanktuárium hory Butkov, Svatý Hostýn, Velehrad a Nitra patří mezi ta duchovní místa, která nám přibližují lidský a duchovní rozměr poselství našich věrozvěstů a patronů Evropy, svatých Konstantina a Metoděje. Úvodem pozdravil přítomné Jiří Čunek, hejtman Zlínského kraje, který vyzvedl přínos Cyrila a Metoděje pro slovanské národy a poděkoval všem, kteří jejich odkaz nesou dál.

Mezinárodní projekt Musica cordis/hudbou k srdci si vzala za cíl prostřednictvím hudby a zpěvu položeném na odkazu svatých Cyrila a Metoděje propojit významná poutní místa na obou stranách československé hranice – Velehrad, Svatý Hostýn, Nitru a Skalní sanktuárium Božího milosrdenství na hoře Butkov nad obcí Ladce, hudbou otevřít diskusi o problémech současnosti, které nekomunikují s vnitřním obrazem poselství sv. Cyrila a Metoděje, nabídnout konkrétní směr ochrany zóny křesťanských hodnot v našem středoevropském regionu.

Tento mezinárodní projekt je realizován díky těmto subjektům: Považská cementárna a.s. Ladce ve spolupráci se Zlínským, Žilinským a Nitranským krajem, Evropskou kulturní stezkou sv. Cyrila a Metoděje, s Evropským Fórem Vinné Kultury, s městem Nitra, obcí Velehrad, s Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy, s Krajskou organizací cestovního ruchu Trenčín region, s Arcidiecézí olomouckou, Diecézemi žilinskou a nitrianskou, s farnostmi zúčastněných lokalit, s obcemi, městy a regionálními spolky.

Cyklus koncertů projektu MUSICA CORDIS / HUDBOU K SRDCI pokračuje následujícími koncerty:       

Velehrad, Bazilika Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje – sobota 6. července 2019, 15.00-16.30 

Nitra – hrad Bazilika sv. Emeráma – sobota 14. září 2019, 18.00-19.30

Další články