Zde může být vaše reklama.
Úterý 23.4.
Svátek má Vojtěch
Menu

Druhý ročník Letní hudební akademie v Kroměříži včera odstartovala

Letní hudební akademie v Kroměříži včera odstartovala

foto: Zlínský kraj

19. 08. 2019 - 09:00

Skleník Květné zahrady Kroměříž včera v 19 hodin hostil úvodní koncert 2. ročníku Letní hudební akademie Kroměříž. Milovníci vážné hudby se mohou těšit na společné vystoupení Baborák ensemble a Kateřiny Kněžíkové.

Jádrem komorního souboru byl lesní roh Radka Baboráka a smyčcové kvarteto, hrající ve složení Dalibor Karvay, Martina Bačová - housle, Karel Untermüller - viola, Hana Baboráková - violoncello. Zpěvem je doprovodí sopranistka Kateřina Kněžíková, členka operního souboru Národního divadla v Praze.

Koncert byl součástí bohatého doprovodného programu akademie, který je přístupný pro zájemce z řad veřejnosti a zahrnuje koncerty i besedy s hudebními osobnostmi.

Letní hudební akademii Kroměříž založil dirigent Tomáš Netopil, letos se ve dnech 18.-24. 8. koná její druhý ročník. Projekt je určený studentům konzervatoří, vysokých škol a mladým umělcům a nabízí jim jedinečnou příležitost rozšířit si obzory pod vedením lektorů z řad špičkových českých umělců, možnost setkávání a sdílení zkušeností a rozvoj nejen v hudební oblasti.

Další články