Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

V Kroměříži a ve Zlíně o víkendu zní Hromádkovo Requiem

V Kroměříži a ve Zlíně o víkendu zní Hromádkovo Requiem

26. 05. 2019 - 14:00

Druhé uvedení skladby Requiem současného skladatele ze Zlínského regionu Miroslava Hromádky společně s díly A. V. Michny z Otradovic přednesl komorní smíšený sbor CANTICUM CAMERALE a komorní orchestr z Kroměříže v sobotu 25. května v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kroměříži v 16:00. To samé se chystá dnes od 16:00 v kostele sv. Mikuláše ve Zlíně – Malenovicích.

Koncerty se konají za podpory Zlínského kraje. Slavnostní světovou premiéru Hromádkova Requiem, která se uskutečnila ve Vizovicích v listopadu 2018 a byla publikem nadšeně přijata, navštívili také hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek a radní pro kulturu Miroslav Kašný.

Podle Jany Lukášové, zpěvačky a předsedkyně komorního sboru Canticum Camerale, byla listopadová premiéra Hromádkova Requiem pro sbor, sóla a orchestr významným počinem nejen v rámci zlínského regionu, ale znamená i přínos pro současnou hudební tvorbu v oblasti takzvané vážné hudby.

Nyní – v opětovném uvedení – se s nastudováním díla mohou seznámit další zájemci.

Účinkují: CANTICUM CAMERALE, komorní orchestr Kroměříž, Bedřiška Ponížilová (soprán), Martina Vlčková (mezzosoprán), Štěpán Binar (tenor), Miroslav Hromádka (bas), na varhany a cembalo hraje Jiří Šon; sbormistr Miroslav Hromádka, řídí Jiří Kadavý.

Další články