Zde může být vaše reklama.
Středa 24.4.
Svátek má Jiří
Menu

Obří mozek i operační sál Výstava Moje tělo ve Zlatém jablku budí u dětí velký zájem

Výstava Moje tělo ve Zlatém jablku budí u dětí velký zájem

foto: Zlínský kraj

12. 07. 2019 - 11:59

Obří mozek a operační sál uprostřed prodejní galerie. Tyto indicie návštěvníky zlínského Zlatého jablka nenechají na pochybách, že se zde děje něco neobvyklého. Interaktivní výstava Moje tělo, která od 5. července zpestřuje letní nákupy, budí zaslouženou pozornost dětí i dospělých. Za prvních pár dní už přivítala na sedm set dětí, které si navlékly bílé pláště a na 40 minut se proměnily v malé lékařky a lékaře. Další mají příležitost až do 21. července.

Každý den mezi 10. a 18. hodinou teď mohou návštěvníci obchodního a zábavního centra Zlaté jablko potkat skupinky nadšených dětí v lékařských pláštích. Putují s průvodcem po celém centru, kde na ně čeká celkem sedm tematických stanovišť unikátní výstavy Moje tělo, která do Zlína zavítala úplně poprvé. Na nich se seznamují s funkcí jednotlivých lidských orgánů.

Stanoviště jsou interaktivní, umožňují dětem si ledacos vyzkoušet a aktivně poznávat tajemství lidského těla,“ vysvětluje Jiří Kratochvíl, ředitel Zlatého jablka. „Například vejdou do obří makety mozku a tam si otestují své znalosti lidských smyslů.“ Na dalších stanovištích na ně čekají makety plic, srdce, svalů nebo kostry, vždy doplněné panely se zajímavými informacemi.

Největší ohlas má u dětí operační sál, kterým jejich prohlídka výstavy končí. Ze zjednodušené makety lidského těla mohou vyoperovat vybrané orgány. Mají zde zcela volné pole působnosti, čehož využívají k nekončícímu počtu operací a vyrušit je dokáže jen závěrečné předání diplomů a malé odměny za úspěšné absolvování celé prohlídky

Interaktivní výstava probíhá od 5. do 21. července a hned v počátcích si prošla zatěžkávací zkouškou. O prodlouženém víkendu organizátoři zaznamenali velký zájem dětí o účast na komentovaných prohlídkách, v některých časech byla kapacita výstavy zcela vyčerpaná.

Děti na komentované prohlídky vyráží ve skupinkách po 20, kvůli omezené kapacitě je doporučena registrace předem, a to buď online na mojetelo.reenio.cz nebo na místě u hostesky. Výstava je určená zejména dětem od 4 do 11 let, prohlídka začíná vždy v celou hodinu a trvá asi 40 minut. Vstup pro děti je zdarma.

Další články